Neverjetni Štajerc: evropski podprvak med mehaniki

Simon Dolar z Vranskega je aktualni evropski podprvak med mehaniki. Zaposlen je na AMZS Celje.
Kako točno poteka tekmovanje, ki je sestavljeno iz zahtevnih praktičnih nalog in teoretičnega preizkusa, je povedal to jutro v našem studiu. Simona so čakala zabavna vprašanja in naloge, ki bi jih kot avtomehanik moral opraviti brez težav.

 

Kakšna pa je po njegovi oceni kultura vožnje pri nas? So mehaniki dobri vozniki, imajo težko nogo?

 

Avto je glavni predmet obravnave njegove službe – je tako rekoč zdravnik za avte, ker poštima vse: v tem je drugi najboljši v Evropi. Za kaj pravzaprav gre pri tem tekmovanju, kaj se ocenjuje?

 

 

Na svojem avtu že ima zimske pnevmatike? Ali je kovačeva kobila oz. mehanikov avto bos?

 

 

Do jutri moramo letne pnevmatike zamenjati za zimske. To je delo za vulkanizerje, ampak, mehanik, ki urgira na cesti najbrž obvlada tudi to. Zato smo Simona postavili pred studio Radia Rogla, kjer je na vprašanja odgovarjal med menjavo pnevmatik …

 

V delavnici je glasno. Uspe izklopiti ropot in poslušati radio ali morda nosi slušalke v službi, da lahko posluša svojo playlisto? In kaj je na njej?

 

Ko stojimo pred mehanikom, se spremenimo v 5-letne otroke, ki pametujejo, a hkrati ne vedo nič.  Najboljši mehanik v Sloveniji pojasnjuje, kako pripraviti avto na zimo, kako si ob pogostih težavah pomagamo sami …

 

 

 

 

 

 

 

ARHIV RUBRIKE

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja